reklama

Deset nejlepších receptů na cukroví podle našich čtenářů: Jaké druhy pečete vy?

Babiččiny vanilkové rohlíčky

Ingredience
200 g másla
280 g hladké mouky
2 žloutky
80 g vlašských ořechů
80 g cukru moučka
plus cukr moučka s vanilkou na obalení

Postup
Máslo necháme změknout, ořechy umeleme.
Do mísy nebo na vál si prosejeme mouku a cukr. Smícháme ji s ořechy a žloutky. Po částech do těsta zapracujeme máslo a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici.

Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova.

Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru ovoněném vanilkovým luskem a ukládáme do krabice. Necháme je den v teple uležet a pak je můžeme skladovat. Klidně je můžeme dát do mrazáku. Vanilkové rohlíčky tak rychleji zkřehnou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama