reklama

Deset nejlepších receptů na cukroví podle našich čtenářů: Jaké druhy pečete vy?

Měkké medové perníčky

Ingredience
400 g hladké mouky
140 g cukru moučka
100 g tuku na pečení
2 vejce
2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička sody

Postup přípravy
Cukr utřeme se dvěma vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.

Další zajímavé recepty na vánoční perníčky najdete zde

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama