Rozmixujte piškoty s ořechy a na závěr přisypejte skořici a kakao.
Do vzniklé směsi přidejte máslo pokojové teploty a rum. Vypracujte z něj vláčné těsto, ze kterého lze vytvarovat kuličku. Pokud se těsto rozpadá, přidejte více másla, nebo kapku rumu. Je-li moc řídké, přidejte piškoty. Těsto dejte asi na půl hodiny do chladničky.
Do misky dejte cukr, ve kterém obalte kousíček těsta a následně z něj uválejte kuličku. Do středu napíchněte tyčinku. Takto vytvořené lízátko zapíchněte do tácku anebo dejte do skleničky a pokračujte tímto způsobem dále.
Lízátka nechte do následujícího dne ztuhnout v lednici.
Druhý den si připravte polevu. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Za stálého míchání ji nechte zchladnout - teplota čokolády na zdobení by neměla být vyšší než 30 stupňů.
Poté lízátka namáčejte, posypejte zdobením a nechte v lednici ztuhnout.