reklama

Vosí hnízda či kokosové kuličky: Lahodné cukroví na vánoční tabuli jde i bez pečení

Nepečená dortová lízátka (18 ks)

Ingredience

Na těsto:

  • 160 g bio piškotů
  • 70 g bio vlašských ořechů
  • 100 g bio cukru
  • 80 g bio másla
  • 2 vrchovaté lžíce bio kakaa
  • rum dle chuti
  • špetka bio skořice

Na polevu:

  • 150 g bio bílé čokolády
  • 150 g bio hořké čokolády
  • cukrátka na zdobení

Postup

  1. Rozmixujte piškoty s ořechy a na závěr přisypejte skořici a kakao.
  2. Do vzniklé směsi přidejte máslo pokojové teploty a rum. Vypracujte z něj vláčné těsto, ze kterého lze vytvarovat kuličku. Pokud se těsto rozpadá, přidejte více másla, nebo kapku rumu. Je-li moc řídké, přidejte piškoty. Těsto dejte asi na půl hodiny do chladničky.
  3. Do misky dejte cukr, ve kterém obalte kousíček těsta a následně z něj uválejte kuličku. Do středu napíchněte tyčinku. Takto vytvořené lízátko zapíchněte do tácku anebo dejte do skleničky a pokračujte tímto způsobem dále.
  4. Lízátka nechte do následujícího dne ztuhnout v lednici.
  5. Druhý den si připravte polevu. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Za stálého míchání ji nechte zchladnout - teplota čokolády na zdobení by neměla být vyšší než 30 stupňů.
  6. Poté lízátka namáčejte, posypejte zdobením a nechte v lednici ztuhnout.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama