reklama

Vosí hnízda či kokosové kuličky: Lahodné cukroví na vánoční tabuli jde i bez pečení

Kávová zrna

Ingredience

  • 240 g bio piškotů
  • 50 g mletých bio ořechů
  • 50 g bio cukru moučka
  • 2 lžíce bio kakaa
  • 140 g bio másla
  • 4 lžíce silné kávy
  • 2 lžíce rumu

Na polevu

  • 1 bio hořká čokoláda

Postup

  1. Rozdrcené piškoty smíchejte s cukrem, ořechy a kakaem. Přidejte změklé máslo, kávu a rum. Vypracujte těsto a dejte ho na 15 minut odpočinout do chladu.
  2. Poté vytvarujte stejně velká zrna, uprostřed udělejte rýhu tak, aby připomínala kávu. Každý kousek namočte do hořké čokolády rozpuštěné ve vodní lázni.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama