reklama

Co s bílky, které zbydou po pečení? Využijte je na kokosky nebo piškotový chlebíček

Ořechové chipsy

Ingredience

  • 4 bílky
  • 120 g hladké mouky
  • 120 g cukru krupice
  • 200 g ořechů
  • trochu másla na vymazání
  • polohrubou mouku na vysypání formy
  • 200 g ořechů (vlašské, kešu, lískové či mandle)

Postup

  1. Bílky vložte do mísy, přidejte cukr a vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Mezitím si rozehřejte troubu na 180 stupňů. 
  3. Ořechy mírně rozdrťte a metličkou je opatrně zapracujete do ušlehaného sněhu.
  4. Přidejte hladkou mouku. Je nutné ji vmíchat jen zlehka, aby sníh nespadl.
  5. Formu na biskupský chlebíček (či chlebovou formu) vymažete důkladně máslem a vysypte polohrubou moukou.
  6. Ořechovou směs přendejte do formy. Těsto je hodně tuhé, proto je třeba jej stěrkou rozetřít do všech rohů.
  7. Uhlazené těsto vložte do trouby a pečte asi 20-25 minut. Povrch lehce zezlátne. Před vyndáním vyzkoušejte špejlí, zda se těsto nelepí.
  8. Po upečení nechte ořechový chlebíček pět minut odpočinout ve formě.
  9. Pak hotový chlebíček vyklopte z formy. 
  10. Nejlépe druhý den nebo po několika hodinách, kdy chlebíček vychladne a ztuhne, krájíme na tenké plátky.
  11. Hotové ořechové chipsy vyskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi šest minut. 
  12. Po dopečení je rozložíme na desku. Placky by měly ležet na rovině, protože se při chladnutí na talíři rády kroutí.
  13. Za pár minut je klidně přendejte do krabičky nebo na talíř. Chipsy budou hezky křupavé a už se vám nepokroutí.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama