reklama

Burger, falafel či kuře na kari: Cizrna v těch nejlahodnějších receptech

Cizrnové kuličky s drcenými rajčaty a těstovinami (4 porce)

Ingredience

  • 160 g cizrny
  • 2 vejce
  • 70 ml olivového oleje
  • 40 g strouhanky
  • 40 g sýru eidam
  • 400 g drcených rajčat
  • 40 ml rajského protlaku
  • 10 ml zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, cukr, provensálské koření

Postup

  1. Cizrnu večer zalijeme vodou a přes noc necháme nasáknout.
  2. Druhý den ji propláchneme, uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout.
  3. Rozmixujeme ji dohladka a přidáme vejce, strouhanku, sýr, lisovaný česnek, olej, sůl a koření.
  4. Vše dobře promícháme a tvoříme menší kuličky, které dáme na pár minut zapéct do trouby.
  5. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a připravíme si omáčku. Na olivovém oleji si orestujeme protlak, přidáme drcená rajčata, provensálské koření, sůl, cukr, zeleninový vývar, povaříme a dochutíme.
  6. Těstoviny podáváme přelité omáčkou a cizrnovými kuličkami.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama