Ingredience
Na těsto
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnek moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 1 vejce
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 500 g čerstvého ovoce podle sezóny
- na vysypání formy: máslo a hrubá mouka
Na drobenku:
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 70 g másla
- 100 g mandlových lupínků
- na vysypání formy: máslo a hrubá mouka
Hrnek je o objemu 250 ml
Postup přípravy
Všechny ingredience smíchejte v hladké těsto a nalijte ho do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Těsto posypte ovocem a na závěr drobenkou.
Drobenku připravíte tak, že všechny potřebné ingredience promnete prsty, dokud se nespojí v malé hrudky.
Koláč dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte cca 25 minut, dokud koláč nezezlátne.