reklama

BLOG Češka z Česka: Tři ovocné moučníky, které musíte vyzkoušet

Ingredience

Na těsto

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnek moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 500 g čerstvého ovoce podle sezóny
  • na vysypání formy: máslo a hrubá mouka

Na drobenku:

  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 70 g másla
  • 100 g mandlových lupínků
  • na vysypání formy: máslo a hrubá mouka

Hrnek je o objemu 250 ml

Postup přípravy

Všechny ingredience smíchejte v hladké těsto a nalijte ho do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

Těsto posypte ovocem a na závěr drobenkou.

Drobenku připravíte tak, že všechny potřebné ingredience promnete prsty, dokud se nespojí v malé hrudky.

Koláč dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte cca 25 minut, dokud koláč nezezlátne.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama