Pohankové ravioly s ricotou a špenátem
Na 2 porce budete potřebovat:
na ravioly:
- 2 hrnky pohankové mouky
- ½ lžičky soli
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 1-2 lžíce olivového oleje
na náplň:
- 200 g ricotty
- 200 g Znojmia Českého špenátu (mraženého)
- ½ lžičky soli
- stroužek česneku
- ½ lžičky muškátového oříšku
extra pomůcka:
Postup
- Špenát nechte rozmrazit, vymačkejte z něj přebytečnou vodu a smíchejte s ostatními ingrediencemi na náplň.
- V míse smíchejte ingredience na ravioly a vypracujte těsto. Rozválejte jej na pláty o velikosti formičky na led a tloušťce zhruba 3 mm.
- Prohlubně u formičky vymažte olejem a jeden vyválený plát na ni položte. Lehce prsty zamáčkněte těsto do prohlubní a naplňte směsí špenátu a ricotty. Na připravené ravioly položte druhý vyválený plát a ořízněte přebytečné těsto. Formičku obraťte a jednotlivé ravioly oddělte nožem od sebe. Jejich strany pak stlačte hrotem vidličky. Postup opakujte, dokud nezpracujete celé těsto a náplň.
- Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní dejte postupně všechny ravioly. Vařte zhruba 3 minuty a jakmile vyplavou na hladinu, vyjměte je z vody.
- Hotové ravioly podávejte s cherry rajčátky, sušeným tymiánem a píniovými oříšky.