reklama

7 receptů na rychlé a zdravé večeře pro celý týden

Pohankové ravioly s ricotou a špenátem

Na 2 porce budete potřebovat:

na ravioly:

  • 2 hrnky pohankové mouky
  • ½ lžičky soli
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 1-2 lžíce olivového oleje

na náplň:

  • 200 g ricotty
  • 200 g Znojmia Českého špenátu (mraženého)
  • ½ lžičky soli
  • stroužek česneku
  • ½ lžičky muškátového oříšku

extra pomůcka:

  • formička na led

Postup

  1. Špenát nechte rozmrazit, vymačkejte z něj přebytečnou vodu a smíchejte s ostatními ingrediencemi na náplň.
  2. V míse smíchejte ingredience na ravioly a vypracujte těsto. Rozválejte jej na pláty o velikosti formičky na led a tloušťce zhruba 3 mm.
  3. Prohlubně u formičky vymažte olejem a jeden vyválený plát na ni položte. Lehce prsty zamáčkněte těsto do prohlubní a naplňte směsí špenátu a ricotty. Na připravené ravioly položte druhý vyválený plát a ořízněte přebytečné těsto. Formičku obraťte a jednotlivé ravioly oddělte nožem od sebe. Jejich strany pak stlačte hrotem vidličky. Postup opakujte, dokud nezpracujete celé těsto a náplň.
  4. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní dejte postupně všechny ravioly. Vařte zhruba 3 minuty a jakmile vyplavou na hladinu, vyjměte je z vody.
  5. Hotové ravioly podávejte s cherry rajčátky, sušeným tymiánem a píniovými oříšky.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama