reklama

7 paleo receptů, které zvládne každý

Treska v papilotě

Ingredience:

  • 800 g rybího filetu z tresky (skvělý je také okoun nilský, halibut)
  • 1 střední cuketa
  • 400 g chuťově výrazných rajčat
  • 4 polévkové lžíce oliv typu taggiasca
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Připravte si všechny ingredience. Rajčata nakrájejte na střední kousky, cuketu na kostičky. Rybu omyjte a osušte. Zároveň si také předehřejte troubu na  200 °C, program horký vzduch.
  2. Rozložte si jeden arch papíru na pečení. Do středu umístěte čtvrtinový podíl rajčat i cukety, 200 g rybího filetu, 1 polévkovou lžíci oliv. Vše lehce osolte a popřípadě i opepřete, můžete také lehce zakápnout olejem z těchto aromatických oliv nebo přímo olivovým olejem, jaký doma používáte. Teď už jen stáhnout papír a vytvořit tak pevně utažený balíček, který bude neprodyšně uzavřený. 
  3. Stejným postupem připravte zbývající porce a dejte společně péct do předehřáté trouby na 15 minut. V případě, že jsou porce větší, prodlužte dobu pečení na 20 minut. Uvnitř balíčku se vytvoří pára a ryba se zeleninou budou v podstatě vařené v páře za účasti všech aromat, která se krásně uvolní a přenesou na ostatní ingredience. Uvidíte sami, že právě tyto staré odrůdy oliv mají velký chuťový potenciál a také že opravdu ucítíte bazalku v rybě. Hotové papiloty servírujte uzavřené, aby si každý ten svůj rozbalil a mohl si užít i to skvělé aroma. Toto servírování má ještě další výhodu, že ryba zůstane déle pěkně teplá.

Recept z Kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama