reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
3 recepty na dezerty lepší než z cukrárny
3
/3
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Signature
Clafoutis (bublanina po francouzsku)
Ingredience:
150 g creme fresh
100 ml mléka
30 g másla
60 g cukru
50 g hladké mouky
2 vejce
½ vanilkového lusku
špetka soli
160 g vypeckovaných třešní, meruněk nebo ovoce dle vaší chuti
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout.
Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, sůl, mouku, creme freshe, mléko, máslo a vanilku.
Vše zamícháme a takto připravenou zálivkou zalijeme třešně (nebo jiné ovoce) v miskách, poté pečeme 15 až 20 minut.
reklama
Další zajímavé články
Kdysi si vyměnil partnerku s Janem Krausem, teď pěstuje borůvky. Roden slaví 62 let
Nový účes, nové já. Po Monice Babišové shodila vlasy i Daniela Peštová. Proč?
Třikrát ženatý Jiří Korn miluje kulečník a také uklízení. Slaví 75
reklama
reklama
reklama
reklama