reklama

3 recepty na dezerty lepší než z cukrárny

Clafoutis (bublanina po francouzsku)

Ingredience:

  • 150 g creme fresh
  • 100 ml mléka
  • 30 g másla
  • 60 g cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • ½ vanilkového lusku
  • špetka soli
  • 160 g vypeckovaných třešní, meruněk nebo ovoce dle vaší chuti

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. 
  2. Rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout.
  3. Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, sůl, mouku, creme freshe, mléko, máslo a vanilku. 
  4. Vše zamícháme a takto připravenou zálivkou zalijeme třešně (nebo jiné ovoce) v miskách, poté pečeme 15 až 20 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama