reklama
Vaření
Móda
Rodina a vztahy
Zábava
Zdraví
Blogy
Vaření
3 recepty na dezerty lepší než z cukrárny
1
/3
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: Signature
Čokoládová pěna s malinami
Ingredience:
100 g čokolády (podíl kakaa 55 %)
180 ml smetany
75 g malin
kakao (holandského typu) na posyp
Ingredience na omáčku:
60 g čokolády
40 g másla
100 ml vody 100
2 kávové lžičky kakaa (holandského typu)
Postup
Polovinu smetany přivedeme k varu, poté přidáme čokoládu a rozpustíme ji do hladka.
Zbylou smetanu vyšleháme do tuha a zlehka ji smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
Vzniklou směsí plníme polovinu formičky nebo skleničky.
Poté přidáme maliny, zbylou směs nalijeme navrch a dáme vychladit do lednice, před servírováním povrch pěny posypeme kakaem.
Omáčku připravíme tak, že v
šechny suroviny jednoduše na mírném ohni zahřejeme a smícháme.
Touto omáčkou pak poléváme vychlazenou pěnu.
reklama
Další zajímavé články
Prague Fashion Week na molu. Česká móda umí být dramatická, provokativní i koketní
Nemá děti a získala si filmové srdce Hugha Granta. Jaká je Renée Zellwegerová?
Christina Aguilera během roku zhubla 18 kilo. Může za to kontroverzní léčivo?
reklama
reklama
reklama
reklama