Kari ze zbytků po grilování
Co dělat s dobrotami, které zbyly z grilování? Schovejte je na druhý den a připravte z nich kari.
Co budete potřebovat:
- 450 g grilované vepřové krkovice
- čerstvý zázvor a koriandr
- 1 jalapeňo paprička
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- 1 lžička kmínu
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička kurkumy
- špetka kardamomu
- špetka skořice
- kuřecí vývar
- brambory
- grilovaná paprika
- grilovaná cuketa
- třtinový cukr
- sůl, pepř
- řepkový olej
K podávání:
- jogurt
- jako příloha se hodí rýže
Postup
- Grilované vepřové maso nakrájejte na delší proužky a odložte ho stranou.
- Jalapeňo papričku rozřízněte a očistěte od semínek. Kousek zázvoru a česnek oloupejte. Všechny tři ingredience pak rozmixujte v malém sekáčku nebo pokrájejte nadrobno.
- Cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Vsypte ji na středně rozpálenou pánev s olejem a opékejte asi 10 minut. Potom přidejte směs česneku a zázvoru a opékejte další 2 minuty.
- Do pánve přidejte další sypké koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte.
- Přidejte maso, brambory, sůl a vývar. Vše přiveďte k varu, přikryjte poklicí a na mírném ohni pomalu vařte.
- Jakmile jsou brambory téměř měkké, vsypte k nim kousky papriky a cukety.
- Dochuťte solí a pepřem, případně trochou třtinového cukru.
Autor receptu: Zuzana Štěpničková, Foto: Daniel Včeliš