reklama

Záchrana pro peněženku: Přestaňte plýtvat v kuchyni a uvařte si ze zbytků

Kari ze zbytků po grilování

Co dělat s dobrotami, které zbyly z grilování? Schovejte je na druhý den a připravte z nich kari.

Co budete potřebovat:

  • 450 g grilované vepřové krkovice
  • čerstvý zázvor a koriandr
  • 1 jalapeňo paprička
  • 5 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • špetka kardamomu
  • špetka skořice
  • kuřecí vývar
  • brambory
  • grilovaná paprika
  • grilovaná cuketa
  • třtinový cukr
  • sůl, pepř
  • řepkový olej

K podávání:

  • jogurt
  • jako příloha se hodí rýže

Postup

  1. Grilované vepřové maso nakrájejte na delší proužky a odložte ho stranou.
  2. Jalapeňo papričku rozřízněte a očistěte od semínek. Kousek zázvoru a česnek oloupejte. Všechny tři ingredience pak rozmixujte v malém sekáčku nebo pokrájejte nadrobno.
  3. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Vsypte ji na středně rozpálenou pánev s olejem a opékejte asi 10 minut. Potom přidejte směs česneku a zázvoru a opékejte další 2 minuty.
  4. Do pánve přidejte další sypké koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte.
  5. Přidejte maso, brambory, sůl a vývar. Vše přiveďte k varu, přikryjte poklicí a na mírném ohni pomalu vařte.
  6. Jakmile jsou brambory téměř měkké, vsypte k nim kousky papriky a cukety.
  7. Dochuťte solí a pepřem, případně trochou třtinového cukru.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková, Foto: Daniel Včeliš

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama