Čokoláda
Čokoláda patří k nejoblíbenějším pochoutkám, dokáže nám ale i pěkně znepříjemnit život, například ve formě tmavé skvrny na oblečení. Odstranit ji nebývá vždy úplně snadné, pomoci však mohou i následující metody:
- Teplé nebo horké mléko dokáže čokoládu poměrně úspěšně vyčistit. Jednoduše do něj namočte houbičku a s její pomocí skvrnu vyčistěte. Poté vyperte běžným způsobem.
- Vlažná voda s trochou soli udělají podobnou službu jako ohřáté mléko. Napusťte houbičku a následně jí třete čokoládovou skvrnu. Slanou vodu nechte ještě chvíli působit, poté vyperte v pračce.
- Žlučové mýdlo už bylo několikrát zmíněno; také patří ke stálicím, pokud jde o odstraňování skvrn.
- Prostředek na nádobí také občas dobře zafunguje, protože čokoláda obsahuje vysoké množství tuku. Kápněte jej na skvrnu, nechte chvíli působit, promněte a opláchněte.