Tvarohový koláč s bílou čokoládou a jahodovo-meduňkovým přelivem
Ingredience:
- 100 g másla
- 100 g bílé čokolády
- 2 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 6 g kypřícího prášku
- 100 g mouky hladké
- 750 g tvarohu ve vaničce
- 300 g jahod
- 15 stonků meduňky
- moučkový cukr nebo sirup libovolný sirup dle chuti
Postup:
Ve vodní lázni rozpusťte společně čokoládu a máslo, dobře promíchejte a na chvíli odstavte. Mezitím si vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a vmíchejte také rozpuštěnou čokoládu s máslem. Přidejte kypřící prášek a mouku, a závěrem lehce vmíchejte také vaničkový tvaroh. Hotovou směs nalijte na menší plech (rozměry cca 23 x 33 cm) vystlaný pečícím papírem a pečte v troubě při 150°C (horkovzduch) přibližně 30 minut. Poté ještě zvyšte teplotu na 180°C a dopečte dozlatova. Před krájením koláč nechte vychladnout.
Jahody rozmixujte s lístky meduňky, a případně i cukrem nebo sirupem, pokud nemáte vyloženě sladké letní plody. Hotový koláč servírujte s tímto přelivem a čerstvým ovocem.