reklama

Recepty: Jak dostat bylinky do běžného jídelníčku

Tvarohový koláč s bílou čokoládou a jahodovo-meduňkovým přelivem

Ingredience:

  • 100 g másla
  • 100 g bílé čokolády
  • 2 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 6 g kypřícího prášku
  • 100 g mouky hladké
  • 750 g tvarohu ve vaničce
  • 300 g jahod
  • 15 stonků meduňky
  • moučkový cukr nebo sirup libovolný sirup dle chuti

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte společně čokoládu a máslo, dobře promíchejte a na chvíli odstavte. Mezitím si vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a vmíchejte také rozpuštěnou čokoládu s máslem. Přidejte kypřící prášek a mouku, a závěrem lehce vmíchejte také vaničkový tvaroh. Hotovou směs nalijte na menší plech (rozměry cca 23 x 33 cm) vystlaný pečícím papírem a pečte v troubě při 150°C (horkovzduch) přibližně 30 minut. Poté ještě zvyšte teplotu na 180°C a dopečte dozlatova. Před krájením koláč nechte vychladnout. 

Jahody rozmixujte s lístky meduňky, a případně i cukrem nebo sirupem, pokud nemáte vyloženě sladké letní plody. Hotový koláč servírujte s tímto přelivem a čerstvým ovocem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama