reklama

Recepty: Jak dostat bylinky do běžného jídelníčku

Okurkové lassi s koriandrem

Ingredience na 3 porce:

  • 250 g bílého jogurtu
  • ½ salátové okurky
  • 100 - 150 g mléka (pozor, opravdu váženo v gramech)
  • 6 stonků koriandru
  • špetka soli a pepře

Postup:

Okurku oloupejte a rozkrojte na několik menších kusů. Společně s koriandrem, jogurtem a menším množstvím mléka rozmixujte dohladka. Poté přidejte zbytek mléka a dolaďte solí a pepřem. 

Servírujte vychlazené, ideálně po náročnějším jídle. V indické kuchyni se lassi podává na závěr menu proto, že pomáhá nastartovat trávení a zklidnit žaludek. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama