reklama

7 způsobů, jak z potravin neztratit cenné látky: Vyzkoušejte chytré triky

Správně skladujte

Abyste prodloužili životnost čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek, je nutné vědět, jak je skladovat. Neznamená to jen všechno hodit do ledničky. Například všechno ovoce, krom toho bobulovitého typu, jako jsou jahody, maliny nebo borůvky, by mělo být skladováno v pokojové teplotě, ne ale na přímém světle. Všechna zelenina, krom té kořenového typu, jako je celer, ředkev nebo mrkev, by měla být uchovávána v lednici. Bylinky by se zase měly nakrájet a zamrazit v mističkách na led s vodou nebo s kapkou olivového oleje. 

Abyste prodloužili životnost už nakrájeného ovoce a zeleniny, vymačkejte na ně trochu citronové šťávy a uchovávejte je v nádobě, do které se nedostane vzduch. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama