Burger Americano se salsou
Co budete potřebovat:
- 2 hovězí burgery Americano
- 2 housky na burger
- 2 plátky sýru cheddar
- listový salát
Salsa:
- 50 g cherry rajčat
- ½ menší červené cibule
- 1-2 lžíce naložených jalapeňos
- 1 avokádo
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl a pepř
Postup
- Avokádo rozřízněte napůl, vyndejte pecku a pomocí lžíce oddělte avokádo od slupky.
- Nakrájejte na kostky, dejte do misky a zakápněte šťávou z citrónu.
- Přidejte na kostky nakrájené rajčata, cibuli, naložené jalapeňos a nadrobno nasekaný česnek.
- Dochuťte solí, pepřem a zlehka promíchejte.
- Grilujte burgery z obou stran. Na grilu mírně opečte dozlatova housky rozříznuté napůl.
- Na opečený spodní díl housky položte 1-2 listy salátu, na salát položte grilovaný burger, přidejte plátek cheddaru a malinko salsy.
- Poté přiklopte vrchním dílem housky.
Tip someliéra: Ke grilovaným pochoutkám se skvěle hodí suché bílé víno. Perfektní volbou je třeba Rulandské šedé z exkluzivní edice Moravian Collection, které se pyšní vyváženou chutí s nádechem jemné medovosti a pikantností kůry grepu a mandarinek.