Vepřovou panenku omyjte a osušte. Solení a pepření nechte až na konec grilování. Solením před grilováním se z masa zbytečně odvádí důležitá šťáva a pepř na grilu zase během grilování shoří.
Rozpalte gril a panenku zprudka opečte po všech stranách.
Lilky nakrájejte na kolečka, rozložte na podnos, osolte a nechte pár minut vypotit. Poté tekutinu důkladně odsajte.
Cukety pokrájejte na kolečka, rajčata nechte na větvičce. Cibuli nakrájejte na měsíčky a mrkev na polovinu.
Česnek lehce očistěte.
Nejprve ogrilujte lilek, pak cuketu spolu s mrkví nakrojenou na polovinu.
Přidejte svazek tymiánu, cibuli, česnek, jarní cibulku a nakonec krátce opečte rajčata.
Pokud bude třeba, zakápněte trochou oleje.
Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte opečenou panenku, podle chuti dosolte, opepřete a můžete dozdobit ještě čerstvým tymiánem.