reklama

10 superzdravých potravin, o kterých jste ještě nikdy neslyšeli

Karob

Ví se o něm možná delší dobu, ale málokdo ho skutečně má ve své spíži. Přitom se jedná o výbornou alternativu ke kakau nebo čokoládě. Pravda, trochu jinak chutná, ale pokud se využije při pečení sladkých koláčů, dortů nebo buchet, zásadní rozdíl není na první ochutnání patrný. Jedná se o plody ze subtropického stromu a po sklizení se suší na slunci, čímž získává svou typickou hnědou barvu. Oproti kakau má sice větší podíl cukru, ale zato nižší tukový podíl. A co je velkým bonusem: neobsahuje kofein, proto si ho mohou dopřávat i malé děti nebo citliví jedinci. Má vysoké procento bílkovin, ale také vitamínů. Tradičně se využívá jako prostředek na problémy s trávením či cholesterolem. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama