reklama

Podzimní nálož vitaminů z českých polí a zahrad: Které druhy ovoce a zeleniny si dát

Kysané zelí

Kysané zelí je často opomínané, dříve však velice tradiční jídlo, které je velmi jednoduché a má mnoho zdravotních výhod.

  • Má schopnost upravit zažívání už během několika dní a zlepšuje zdraví střev při používání antibiotik.
  • Pozitivně působí na krevní oběh a zdraví srdce.
  • Stimuluje imunitní systém a obsahuje vysoké množství vitaminu C.
  • Posiluje kosti. 
  • Snižuje celkovou hladinu ‚špatného‘ cholesterolu.
  • Má silně protizánětlivé účinky a chrání před některým druhům rakoviny (např. rakovinou prsu).
  • Zlepšuje funkci mozku.
  • Mléčným kvašením se zvyšuje obsah vitaminů C, K a B a pozitivně ovlivňuje imunitu.
  • Kysané zelí je navíc zdrojem vápníku, fosforu, síry a hořčíku a zvyšuje obranyschopnost organismu.
  • Pomáhá při hubnutí.
  • Pomáhá zvládat stres a zlepšuje náladu.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama