Roláda s MatchaTea krémem
Ingredience:
Těsto:
- 4 vejce
- 2 polévkové lžíce oleje
- 120 g pískového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- citronová kůra
- 1 lžička MatchaTea
Krém:
- 1 mascarpone
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 hrst mandlových lupínků
- 1 lžička MatchaTea
Postup přípravy:
Bílky vyšleháme s ¾ cukru, vmícháme žloutky utřené se zbylým cukrem a olejem. Po lžících vmícháme mouku s práškem do pečiva a MatchaTea.
Pečící papír potřeme máslem a posypeme jemně moukou. Rozetřeme rovnoměrně a pečeme 10 až 15 minut při teplotě 180 °C. Na vál dáme utěrku, posypeme cukrem a upečené těsto ještě teplé překlopíme na utěrku.
Sloupneme papír a těsto i s utěrkou srolujeme.
Šlehačku vyšleháme. V malém množství vody rozmícháme MatchaTea a zamícháme do mascarpone. Vše smícháme a přidáme mandlové lupínky a ztužovač šlehačky. Po vychladnutí rozbalíme, naplníme krémem a opět srolujeme.