reklama

VIP Prostřeno: Vyzkoušejte recept na tatarák z tuňáka

Minulý týden se VIP Prostřeno neslo ve znamení Evropy dvě. Divákům své kuchařské umění ukázal Patrik Hezucký, Lucie Šilhánová, Pavel Cejnar a Petr Jablonský.

Foto: www.iprima.cz

Uplynulý týden jste v populární kuchařské show VIP Prostřeno mohli sledovat kuchařské umění Patrika Hezuckého, Lucie Šilhánové, Pavla Cejnara a Petra Jablonského.

Vyzkoušejte vybrané recepty z pořadu VIP Prostřeno a připravte si doma tiramisu, asijskou specialitu nebo tatarák z tuňáka, který bude chutnat nejen vaší rodině, ale i nečekané návštěvě.

Tatarák z tuňáka podle Lucie Šilhánové

Budete potřebovat:

  • 500 g čerstvého tuňáka
  • 1 lžíci kvalitních oliv
  • 1 lžíci kapary
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje extra virgin
  • půl citronu
  • hrst petrželové natě

Tuňáka si nakrájíme na malé kostičky a zbytek surovin si nasekáme na malé kousky. Vše dobře promícháme a vymačkáme do směsi šťávu z půlky citronu.

Čtěte také: Panenka, plec, lalok, krkovička: Znáte druhy vepřového

Na závěr přidáme olivový olej, opepříme, osolíme a necháme dobře odležet, aby se chutě propojily. Tatarák podáváme s bílým pečivem nebo s toasty.

Bílé břehy podle Patrika Hezuckého

Budete potřebovat:

  • 3 kuřecí prsa
  • olej
  • zelenou kari pastu
  • plechovku kokosového mléka
  • cuketu
  • plechovku hrášku
  • balení zelených fazolových lusků
  • čerstvá bazalka
  • rýže
  • sůl

Na rozpáleném oleji si osmahneme kari pastu a necháme chvilku opékat. Přidáme kokosové mléko a na kostky nakrájené kuřecí maso. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme vařit. Na závěr přidáme zeleninu. Dochutíme čerstvou bazalkou a podáváme s dušenou rýží. Velmi dobře se hodí rýže jasmínová.

Recept od Pavla Cejnara: Tátův mls

Budete potřebovat:

  • 3 žloutky
  • cukr
  • mascarpone
  • vaječný koňak
  • 2 bílky na sníh
  • cukrářské piškoty
  • kávu

Utřete si žloutky s cukrem a poté do nich vmíchejte sýr mascarpone. Když je směs hladká, přilijeme oblíbený likér a vše promíchejte. Ušlehejte si sníh ze dvou bílků a lehce ho vmíchejte do krému z mascarpone. Krémem plníme sklenky a přidáváme piškoty namočené ve studené kávě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Uvařte si rychlou večeři podle Jamieho Olivera

Vyznáte se v sushi? Pomůže vám náš slovníček

8 tipů, které vám pomohou přežít pracovní týden

 

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama