VIP Prostřeno: Vyzkoušejte exotické recepty se zázvorem
Recepty z VIP Prostřeno jsou tu. Podívejte se, co se vařilo minulý týden. V hlavní roly - zázvor!
Divákům Prima family uplynulý týden vařila a prostírala hvězdná čtyřka v podání Saskie Burešové, Ladislava Županiče, Jaroslava Sypala a Milana Drobného. Ochutnejte recepty z VIP Prostřeno.
Minulý týden nebylo o zábavu a humor nouzi. Hosté si pochutnali a díky receptům ze zázvoru, udělali také něco pro své zdraví. Pochutnejte si i vy na exotickém kuřecí směsi, grilovaném lilku a gratinovaných lesních plodech.
Marinovaný grilovaný lilek s mozzarellou a balsamikem podle Ladislava Županiče
Budete potřebovat:
- 1 lilek
- rajčata
- cibuli
- petrželku
- mozzarellu
- olivový olej
- ocet balsamico
- česnek
Lilek si nakrájíme na kolečka a osolíme. Necháme ho vypotit a mezi tím si uděláme směs z nakrájených rajčat, cibule, česneku, soli, oleje, petrželky a balsamika. Lilek potřeme olejem a dáme na gril. Po upečení servírujeme na talíř a na každé kolečko dáme směs ochucených rajčat, kterou jsme si připravili.
Exotická variace se zázvorem od Saskie Burešové
Budete potřebovat:
- 600 g krůtích prsou, pokrájených na nudličky
- 3 lžíce oleje
- 1 cibuli
- 2 lžíce na kostičky nakrájené cibule
- 1 nasekaný stroužek česneku
- mango
- 2 plátky ananasu
- lžíci kari koření
- půl lžičky kurkumy
- půl lžičky nastrouhaného zázvorového kořene
- drůbeží vývar
- 100 ml smetany ke šlehání
- lžíci petrželky
- sůl a černý pepř
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, které si osolíme a opepříme. Postupně je opékáme na rozehřátém oleji. Maso z pánve vyjmeme a podusíme na ní cibuli a česnek. Přimícháme na kostičky nakrájené mango a ochutíme veškerým předepsaným kořením. Se zázvorem pracujte opatrně. Přilijeme trochu vývaru a smetanu. Vaříme několik minut do zhoustnutí. Do omáčky přidáme opečené maso a nakrájený ananas. Vše prohřejeme a podáváme posypané petrželkou s dušenou rýží.
Gratinované lesní plody podle Milana Drobného
Budete potřebovat:
- mléko
- vanilkový pudink
- cukr
- vanilkový cukr
- maliny
- máslo
- hrubá mouka
- smrková šiška
Třetinu mléka potřebnou na přípravu pudinku si odlijeme do misky a rozmícháme v něm vanilkový pudink s cukrem. Zbytek mléka dáme vařit se smrkovou šiškou. Začne-li se mléko vařit, pozvolna vlijeme druhou část a vaříme do zhoustnutí. V hrnci si ohřejeme lesní plody. Vanilkový krém nalijeme na talíř a doprostřed nandáme horké ovoce a posypeme domácí drobenkou.
Další díly VIP Prostřeno sledujte už tento týden v úterý a ve čtvrtek na Prima family ve 20:00.