reklama

VIP Prostřeno má pro vás nové recepty. Vyzkoušejte je!

Na tento víkend jsme pro vás připravili opravdové lahůdky. Vyzkoušejte recepty z pořadu VIP Prostřeno

Foto: Thinkstock

Tento týden se známé osobnosti v pořadu VIP Prostřeno opravdu vytáhly. Vařily se samé lahůdky v podobě nadívané křepelky, lososa na grilu či lívanečků s lesním ovocem.

VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek na Prima family. Vybrali jsme pro vás tři nejzajímavější recepty, které vás určitě ohromí!

Nadívaná křepelka s houstičkou podle Zbyňka Merunky

Budete potřebovat:

  • 1 vykostěnou křepelku
  • 1 kg vepřové bránice

Na nádivku:

  • 1 housku
  • 250 ml mléka
  • 5 dkg špeku
  • muškátový květ
  • sůl a pepř
  • 2 vejce

Na houstičky:

  • půlku kostky droždí
  • šálek vlažného mléka
  • 1 vejce
  • půl lžíce cukru
  • půl kila hladké mouky

Nakrájenou housku  na nádivku namočíme do mléka a přidáme opečený špek a vejce. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ. Vše smícháme a dáme do ledničky odpočinout. Na houstičky vše smícháme dohromady a necháme půl hodiny kynout. Z těsta tvoříme bochánky nebo pleteme houstičky. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 30 minut. Nádivku si rozložíme na vykostěnou křepelku a zamotáme ji do blány z bránice. Pečeme v troubě asi 30 až 45 minut. Hotovou křepelku polijeme rozpuštěným máslem a podáváme s houstičkami.

Losos po Neapolsku z rukou Romana Šmuclera

Budete potřebovat:

  • 500 lososa
  • 500 g těstovin
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • česnek dle chuti
  • 1 g ančoviček
  • víno
  • sušená rajčata
  • feferonky
  • oloupaná rajčata

Na pánvi si osmahneme na oleji trochu česneku a přilijeme trochu vína. Do něj přidáme oloupaná rajčata, sušená rajčata, feferonky a ančovičky. Trochu omáčky spojíme s uvařenými těstovinami a zbytek necháme na přelití grilovaného lososa. Rybu grilujeme zprudka tak,aby uvnitř zůstala krásně růžová. Před podáváním přelijeme omáčkou z rajčat a přidáme těstoviny.

Malinový sen Dany Homolové

Budete potřebovat:

  • 250 g ricotty
  • 60 g cukru
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 2 plátky želatiny
  • 2 lžíce šlehačky
  • sníh z dvou bílků
  • špetku soli

Na malinový přeliv:

  • 300 g mražených malin
  • 1 bílek
  • lžičku moučkového cukru
  • 3 lžíce pomerančového likéru
  • na ozdobu mátu a maliny

Plátky želatiny si namočíme do vody. Ricottu smícháme s cukrem a želatinu vyždímáme a nahřejeme. Nesmí se vařit. Pak smícháme ricottu s želatinou. Dále si ušleháme šlehačku a bílky s cukrem do tuhého sněhu. Vše přidáme do ricotty a dochutíme vínem nebo cukrem. Směs naplníme do forem a dáme do chladničky přes noc ztuhnout.

Na omáčku si smícháme maliny s cukrem, likérem a trochu je povaříme, pak je přepasírujeme přes sítko a necháme omáčku vychladnout. Na talíř dáme malinovou omáčku a na vrch poklademe lžící vytvořené noky z ricottové směsi. Dezert zdobíme malinami nebo mátou.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama