VIP Prostřeno má pro vás nové recepty. Vyzkoušejte je!
Na tento víkend jsme pro vás připravili opravdové lahůdky. Vyzkoušejte recepty z pořadu VIP Prostřeno
Tento týden se známé osobnosti v pořadu VIP Prostřeno opravdu vytáhly. Vařily se samé lahůdky v podobě nadívané křepelky, lososa na grilu či lívanečků s lesním ovocem.
VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek na Prima family. Vybrali jsme pro vás tři nejzajímavější recepty, které vás určitě ohromí!
Nadívaná křepelka s houstičkou podle Zbyňka Merunky
Budete potřebovat:
- 1 vykostěnou křepelku
- 1 kg vepřové bránice
Na nádivku:
- 1 housku
- 250 ml mléka
- 5 dkg špeku
- muškátový květ
- sůl a pepř
- 2 vejce
Na houstičky:
- půlku kostky droždí
- šálek vlažného mléka
- 1 vejce
- půl lžíce cukru
- půl kila hladké mouky
Nakrájenou housku na nádivku namočíme do mléka a přidáme opečený špek a vejce. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ. Vše smícháme a dáme do ledničky odpočinout. Na houstičky vše smícháme dohromady a necháme půl hodiny kynout. Z těsta tvoříme bochánky nebo pleteme houstičky. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 30 minut. Nádivku si rozložíme na vykostěnou křepelku a zamotáme ji do blány z bránice. Pečeme v troubě asi 30 až 45 minut. Hotovou křepelku polijeme rozpuštěným máslem a podáváme s houstičkami.
Losos po Neapolsku z rukou Romana Šmuclera
Budete potřebovat:
- 500 lososa
- 500 g těstovin
- sůl a pepř
- olivový olej
- česnek dle chuti
- 1 g ančoviček
- víno
- sušená rajčata
- feferonky
- oloupaná rajčata
Na pánvi si osmahneme na oleji trochu česneku a přilijeme trochu vína. Do něj přidáme oloupaná rajčata, sušená rajčata, feferonky a ančovičky. Trochu omáčky spojíme s uvařenými těstovinami a zbytek necháme na přelití grilovaného lososa. Rybu grilujeme zprudka tak,aby uvnitř zůstala krásně růžová. Před podáváním přelijeme omáčkou z rajčat a přidáme těstoviny.
Malinový sen Dany Homolové
Budete potřebovat:
- 250 g ricotty
- 60 g cukru
- 2 lžíce dezertního vína
- 2 plátky želatiny
- 2 lžíce šlehačky
- sníh z dvou bílků
- špetku soli
Na malinový přeliv:
- 300 g mražených malin
- 1 bílek
- lžičku moučkového cukru
- 3 lžíce pomerančového likéru
- na ozdobu mátu a maliny
Plátky želatiny si namočíme do vody. Ricottu smícháme s cukrem a želatinu vyždímáme a nahřejeme. Nesmí se vařit. Pak smícháme ricottu s želatinou. Dále si ušleháme šlehačku a bílky s cukrem do tuhého sněhu. Vše přidáme do ricotty a dochutíme vínem nebo cukrem. Směs naplníme do forem a dáme do chladničky přes noc ztuhnout.
Na omáčku si smícháme maliny s cukrem, likérem a trochu je povaříme, pak je přepasírujeme přes sítko a necháme omáčku vychladnout. Na talíř dáme malinovou omáčku a na vrch poklademe lžící vytvořené noky z ricottové směsi. Dezert zdobíme malinami nebo mátou.