Recepty z VIP Prostřeno jsou tu! Vařil i Jaro Slávik
VIP Prostřeno má za sebou další týden a mi přinášíme recepty od slavných hvězd
Užijte si poslední teplý víkend a uvařte si s přáteli něco dobrého. Vyzkoušejte nové recepty z pořadu VIP Prostřeno. Vařilo se ve velkém!
Receptů z pořadu VIP Prostřeno je hodně, proto jsme vybrali tři nejlepší. VIP Prostřeno sledujte každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Prima TV.
Mirek Šimůnek vařil mrkvovou polévku s koriandrem
Budete potřebovat:
- olej
- 1 cibuli
- 1 bramboru
- sůl, pepř
- 1 kg mrkve
- 1 jablko
- bujon
- čerstvý koriandr
- lžičku sušeného koriandru
- drcený římský kmín
- smetana na vaření
- šťáva z pomeranče
- malou lžičku zázvoru
Na olivovém oleji si orestujeme cibulku a zalijeme ji půl litrem vody. Přivedeme k varu a dáme vařit nakrájenou mrkev na kostky, stejně tak i brambor. Přidáme bujon, lžičku sušeného koriandru, sůl, pepř, římský kmín. V tuto chvíli je možné dát i kousky jablka. Po změknutí zeleniny, asi po 20 minutách přidáme drcený čerstvý koriandr a rozmixujeme. Polévku dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče a podle chuti přidáme lžičku zázvoru. Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru.
Pomalu pečená panenka podle Jaro Slávika
Budete potřebovat
- 1 vepřovou panenku
- jeden rib eye steak z vysokého stařeného roštěnce
- šalvěj, tymián
Na omáčku si připravíme:
- 1 sklenici mangového pyré
Vepřovou panenku si odblaníme, očistíme a osolíme. Přidáme pepř a obalíme v nasekaných bylinkách. Rozpálíme si pánev a bylinkovou panenku zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Maso přendáme na pekáč a dáme do trouby nastavené na horký vzduch, teplota 60 stupňů a pečeme asi 6 - 8 hodin. Teplota vnitřního masa by měla mít maximálně 55 stupňů. Rib Eye steak marinujeme tak, že ho osolíme a ochutíme pepřem. Grilujeme zpurudka tak, aby zůstal uvnitř krvavější. Po grilování necháme maso odpočinout.
Na nahřátý talíř si dáme mangové pyré, přílohu v podobě bulguru nebo jarního salátu. Steaky nakrájíme na tenké plátky a položíme přes přílohu. Z panenky ukrojíme špalík, který postavíme vedle přílohy. Zdobíme čerstvou bylinkou.
Gábina Partyšová nejraději mlsá ovoce v křehkém županu s variací omáček
Budete potřebovat:
- banán, jablko, kiwi, ananas
- tempuru
- vodu
- olej
- kokosové mléko
- hořkou čokoládu
- grep, pomeranč, citron, limetu
- víno miri - slazené japonské rýžové víno
- agar-agar (přírodní zahušťovadlo s vysokou gelující schopností, vyráběné z červených mořských řas)
Ovoce si nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme je v těstíčku tempury, kterou si vymícháme s vodou. Ovoce osmažíme v horkém oleji. Když ovoce vkládáme, zatřeseme s ovocem v horkém oleji a ono vytvoří ježatou a křupavou texturu. Na omáčku smícháme kokosové mléko s hořkou čokoládou a mícháme na mírném ohni do úplného rozpuštění. Na druhou omáčku si odšťavíme grep, pomeranč, citron a limetku, vznikne nám šťáva, kterou doleejme sladkým vínem miri. Šťávu přivedeme k varu a zahustíme řasou agar.