reklama

Recepty z VIP Prostřeno jsou tu! Vařil i Jaro Slávik

VIP Prostřeno má za sebou další týden a mi přinášíme recepty od slavných hvězd

Foto: Profimedia.cz

Užijte si poslední teplý víkend a uvařte si s přáteli něco dobrého. Vyzkoušejte nové recepty z pořadu VIP Prostřeno. Vařilo se ve velkém!

Receptů z pořadu VIP Prostřeno je hodně, proto jsme vybrali tři nejlepší. VIP Prostřeno sledujte každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Prima TV.

Mirek Šimůnek vařil mrkvovou polévku s koriandrem

Budete potřebovat:

  • olej
  • 1 cibuli
  • 1 bramboru
  • sůl, pepř
  • 1 kg mrkve
  • 1 jablko
  • bujon
  • čerstvý koriandr
  • lžičku sušeného koriandru
  • drcený římský kmín
  • smetana na vaření
  • šťáva z pomeranče
  • malou lžičku zázvoru

Na olivovém oleji si orestujeme cibulku a zalijeme ji půl litrem vody. Přivedeme k varu a dáme vařit nakrájenou mrkev na kostky, stejně tak i brambor. Přidáme bujon, lžičku sušeného koriandru, sůl, pepř, římský kmín. V tuto chvíli je možné dát i kousky jablka. Po změknutí zeleniny, asi po 20 minutách přidáme drcený čerstvý koriandr a rozmixujeme. Polévku dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče a podle chuti přidáme lžičku zázvoru. Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru.

Pomalu pečená panenka podle Jaro Slávika

Budete potřebovat

  • 1 vepřovou panenku
  • jeden rib eye steak z vysokého stařeného roštěnce
  • šalvěj, tymián

Na omáčku si připravíme:

  • 1 sklenici mangového pyré

Vepřovou panenku si odblaníme, očistíme a osolíme. Přidáme pepř a obalíme v nasekaných bylinkách. Rozpálíme si pánev a bylinkovou panenku zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Maso přendáme na pekáč a dáme do trouby nastavené na horký vzduch, teplota 60 stupňů a pečeme asi 6 - 8 hodin. Teplota vnitřního masa by měla mít maximálně 55 stupňů. Rib Eye steak marinujeme tak, že ho osolíme a ochutíme pepřem. Grilujeme zpurudka tak, aby zůstal uvnitř krvavější. Po grilování necháme maso odpočinout.

Na nahřátý talíř si dáme mangové pyré, přílohu v podobě bulguru nebo jarního salátu. Steaky nakrájíme na tenké plátky a položíme přes přílohu. Z panenky ukrojíme špalík, který postavíme vedle přílohy. Zdobíme čerstvou bylinkou.

Gábina Partyšová nejraději mlsá ovoce v křehkém županu s variací omáček

Budete potřebovat:

  • banán, jablko, kiwi, ananas
  • tempuru
  • vodu
  • olej
  • kokosové mléko
  • hořkou čokoládu
  • grep, pomeranč, citron, limetu
  • víno miri - slazené japonské rýžové víno
  • agar-agar (přírodní zahušťovadlo s vysokou gelující schopností, vyráběné z červených mořských řas)

Ovoce si nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme je v těstíčku tempury, kterou si vymícháme s vodou. Ovoce osmažíme v horkém oleji. Když ovoce vkládáme, zatřeseme s ovocem v horkém oleji a ono vytvoří ježatou a křupavou texturu. Na omáčku smícháme kokosové mléko s hořkou čokoládou a mícháme na mírném ohni do úplného rozpuštění. Na druhou omáčku si odšťavíme grep, pomeranč, citron a limetku, vznikne nám šťáva, kterou doleejme sladkým vínem miri. Šťávu přivedeme k varu a zahustíme řasou agar.

 

reklama
reklama
reklama