reklama
 

Recepty na silvestra: Utopenci, pečenáče i hermelín

Pochoutky na 31. prosince. Recepty na utopence, pečenáče a nakládaný hermelín.

Foto: Profimedia.cz

Přemýšlíte, jaké pohoštění uděláte na silvestra? Připravte si tři dobroty, které se hodí k pivu, ale také k vínu. Nabízíme recepty na utopence, pečenáče a skvělý nakládaný hermelín.

Alkohol nechybí téměř na žádné oslavě a večírku. Kyselé a mastnější jídlo vám s ním pomůže. Naše recepty, pravda, nepatří zrovna k dietním, ale pochutnáte si.

Klasické utopence

Výborné jednohubky, které potěší hlavně muže.

Budete potřebovat:

  • 1 kg malých párečků,
  • 10 kuliček celého pepře,
  • 5 kuliček nového koření,
  • 3 listy bobkového listu,
  • 3 sušené feferonky,
  • cibuli,
  • 400 ml octa,
  • 500 ml vody.

POSTUP:

Párečky několikrát propíchejte vidličkou, aby se do nich dostal lák. Na ten si svařte vodu, ocet, všechno koření. Když lák začne vařit, vypněte. Plňte do sklenice. Na plátky nakrájenou cibuli střídejte s párečky a zalijte lákem. Zavřete víčkem a otočte dnem vzhůru. Tak vydrží utopenci i několik týdnů. Díky horkému nálevu chutnají skvěle už druhý den.

Nakládaný hermelín

Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli!

Budete potřebovat:

  • 5 kusů hermelínů,
  • 1 větší cibuli,
  • 5 větších čerstvých feferonek,
  • 10 stroužků česneku,
  • 15 kuliček nového koření,
  • 30 kuliček celého pepře,
  • 3 bobkové listy,
  • mletá sladká paprika, tymián, sůl,
  • 750 ml oleje.

POSTUP:

Všechny hermelíny rozpulte podélně. Vnitřky posypte červenou paprikou a trochou soli. Na půlku hermelínu dejte kolečka cibule, feferonek a proužky česneku, přiklopte druhou půlkou a trochu zmáčkněte.

Doporučujeme: Konopí v kuchyni. Recepty, kterých se nemusíte bát

Naskládejte do sklenice. Nejprve trochu oleje, hermelín, přidejte koření, cibuli feferonky a opět hermelín. Takto opakujte se všemi pěti hermelíny. Dolijte olejem.

Lahodné pečenáče

Pochutná si celá rodina.

Budete potřebovat:

  • tresku,
  • sůl,
  • hladkou mouku,
  • 8 bílků,
  • olej na smažení,
  • cibuli.

Na nálev si připravte:

  • 120 g cukru,
  • 5 dl octa,
  • 20 kuliček nového koření,
  • 1 l vody,
  • 5 listů bobkového listu,
  • 30 g soli.

POSTUP:

Ryby nasolte a obalte v hladké mouce, v našlehaném bílku a znovu v mouce. Ihned smažte v množství oleje a nechte vychladnout. Z uvedených ingrediencí připravte nálev, zahřejte v hrnci a nechte zchladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.

Pečenáče dávejte do zavařovací sklenice, prokládejte cibuli a zalijte nálevem. Nechte uležet alespoň tři dny.

Co připravujete na silvestra vy? Napište nám v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Léky přes internet: Neriskujte!

Mluvíte sprostě? Vědci to schvalují!

Co opravdu funguje na škytavku a proč ji máme?

Růžový indiánek, červená smršť i jedovatá zelená. Sledujte nepovedené róby z Grammy | Video: Reuters

Mohlo by vás zajímat

reklama

Komerční tip

reklama