Prostřete si o víkendu s celebritami z VIP Prostřeno
VIP Prostřeno vám přináší nové recepty na víkend. Dobrou chuť
Víkend už je za dveřmi a je potřeba uvařit něco speciálního pro přátele nebo rodinu? Podívejte se na naše recepty z pořadu VIP Prostřeno, které můžete vidět na Prima family.
Tento týden v pořadu VIP Prostřeno vařili Sámer Issa, Jakub Ludvík, Roman Skamene a Nela Slováková. Sestavili jsme z jejich receptů celé nedělní menu. VIP Prostřeno sledujte každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Tv Prima. Recepty z VIP Prostřeno jsou tu!
Brokolicový krém Romana Skamene
Budete potřebovat:
- 1 větší cibuli
- 1 brokolici
- 2 s metany ke šlehání
- 100 g másla
- 1 lžíci hladké mouky
- špetku muškátového květu
- sůl, pepř
- 50 g mascarpone
Brokolici rozkrájíme a dáme vařit do osolené vody. Zatím si nakrájenou cibulku osmahneme na másle a zaprášíme moukou. Uvařenou brokolici dáme do ledové vody, aby zachovala barvu. Vývarem si zalijeme cibuli s moukou a přidáme brokolici. Vše dobře rozmixujeme. Necháme vařit a přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brokolicový krém nalijeme do talíře a ozdobíme mascarpone smíchaným s trochou smetany a s filátkem lososa osmahnutým na pánvi.
Babiččina svíčková podle Nely Slovákové z pořadu Hotel Paradise
Budete potřebovat:
- 1 kg pravé svíčkové
- 500 ml smetany na vaření
- 1 celer
- 1 petržel
- 5 mrkví
- 1 cibuli
- 100 g slaniny
- kousek špeku
- 10 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- sůl, pepř
Opláchnuté a očištěné maso dáme do pekáče. Nastrouháme si mrkev, celer, petržel a s cibulí dáme zeleninu kolem masa. Osolíme, opepříme a přidáme 10 ks nového koření a 3 bobkové listy. Chuť masu dodá kousek špeku a slaniny. Maso podlijeme a pečeme ze začátku na 220 stupňů a pak asi 4 hodiny na 180 stupňů. Během pečení podléváme a mícháme. Po upečení vyndáme koření a zeleninu rozmixujeme. Směs nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme smetanu a vaříme 5 minut. Omáčku můžeme dochutit citronovou šťávou a cukrem. Svíčkovou podáváme s knedlíkem.
Sahlab Sámera Issy
Budete potřebovat:
- instantní směs na sahlab, kterou seženete ve specializovaném obchodě
- mléko
- solamyl
- pistácie
- růžovou vodu
Směs rozmícháme podle návodu v mléce a přidáme lžičku solamylu. Vaříme 5 minut. Nalijeme do misek a necháme vychladnout. Posypeme sekanými pistáciemi a zakapeme vodou z růží. Další varianta je dochutit skořicí.