reklama

Prostřete si o víkendu s celebritami z VIP Prostřeno

VIP Prostřeno vám přináší nové recepty na víkend. Dobrou chuť

Foto: ISIFA

Víkend už je za dveřmi a je potřeba uvařit něco speciálního pro přátele nebo rodinu? Podívejte se na naše recepty z pořadu VIP Prostřeno, které můžete vidět na Prima family.

Tento týden v pořadu VIP Prostřeno vařili Sámer Issa, Jakub Ludvík, Roman Skamene a Nela Slováková. Sestavili jsme z jejich receptů celé nedělní menu. VIP Prostřeno sledujte každé úterý a čtvrtek ve 20:00 na Tv Prima. Recepty z VIP Prostřeno jsou tu!

Brokolicový krém Romana Skamene

Budete potřebovat:

  • 1 větší cibuli
  • 1 brokolici
  • 2 s metany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 1 lžíci hladké mouky
  • špetku muškátového květu
  • sůl, pepř
  • 50 g mascarpone

Brokolici rozkrájíme a dáme vařit do osolené vody. Zatím si nakrájenou cibulku osmahneme na másle a zaprášíme moukou. Uvařenou brokolici dáme do ledové vody, aby zachovala barvu. Vývarem si zalijeme cibuli s moukou a přidáme brokolici. Vše dobře rozmixujeme. Necháme vařit a přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brokolicový krém nalijeme do talíře a ozdobíme mascarpone smíchaným s trochou smetany a s filátkem  lososa osmahnutým na pánvi.

Babiččina svíčková podle Nely Slovákové z pořadu Hotel Paradise

Budete potřebovat:

  • 1 kg pravé svíčkové
  • 500 ml smetany na vaření
  • 1 celer
  • 1 petržel
  • 5 mrkví
  • 1 cibuli
  • 100 g slaniny
  • kousek špeku
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • sůl, pepř

Opláchnuté a očištěné maso dáme do pekáče. Nastrouháme si mrkev, celer, petržel a s cibulí dáme zeleninu kolem masa. Osolíme, opepříme a přidáme 10 ks nového koření a 3 bobkové listy. Chuť masu dodá kousek špeku a slaniny. Maso podlijeme a pečeme ze začátku na 220 stupňů a pak asi 4 hodiny na 180 stupňů. Během pečení podléváme a mícháme. Po upečení vyndáme koření a zeleninu rozmixujeme. Směs  nalijeme do hrnce  a přivedeme k varu. Přidáme smetanu a vaříme 5 minut. Omáčku můžeme dochutit citronovou šťávou a cukrem. Svíčkovou podáváme s knedlíkem.

Sahlab Sámera Issy

Budete potřebovat:

  • instantní směs na sahlab, kterou seženete ve specializovaném obchodě
  • mléko
  • solamyl
  • pistácie
  • růžovou vodu

Směs rozmícháme podle návodu v mléce a přidáme lžičku solamylu. Vaříme 5 minut. Nalijeme do misek a necháme vychladnout. Posypeme sekanými pistáciemi a zakapeme vodou z růží. Další varianta je dochutit skořicí.

reklama
reklama
reklama