Prostřete si o víkendu menu známých osobností!
Užijte si netradiční recepty známých osobností z pořadu VIP Prostřeno
Každý týden vám přinášíme ty nejlepší recepty z pořadu VIP Prostřeno. Tento týden do pořadu zamířil Petr Janda, Martin Severa, Lucie Zedníčková a Jaroslava Hanušová.
Vyzkoušejte recept na lahodný lívaneček a jiné pochoutky, které si pro vás celebrity připravily v pořadu VIP Prostřeno, který můžete sledovat v úterý a ve čtvrtek na Prima family.
Japonská klasika Lucie Zedníčkové
Budete potřebovat:
- 1 balení rýže na suši
- 1 avokádo
- 1 uzený losos
- 1 salátová okurka
- 1 balení řasy
- 1 křen wasabi
- sojovou omáčku
Uvaříme si rýži podle návodu na suši. Připravíme si zatím avokádo, uzeného lososa a salátovou okurku na tenké plátky nebo menší špalíčky. Na pracovní plochu si dáme rohožku, na kterou položíme řasu a na ní navrstvíme lepkavou rýži. Plochu potřeme trochou wasabi a naplníme plátky avokáda. Vše zatočíme pomocí rohožky do ruličky a nakrájíme na stejné kousky. Podáváme se sojovou omáčkou.
Pizzaiole s rozmarýnovými bramborami podle Martina Severy
Budete potřebovat:
- 1 kg brambor
- 2 snítky rozmarýnu
- sůl a pepř
- 1 chilli papričku
- 3 stroužky česneku
- vepřové kotlety
- 1 konzervu rajčat
- bílé víno
Brambory si oloupeme a nakrájíme na kousky. Osušíme je a orestujeme na oleji. Dáme je na pekáč, posypeme rozmarýnem a pečeme asi 40 minut na 160 stupňů. Do rozpáleného oleje si dáme půl chilli papriky bez jader a pár stroužků česneku. Až vše zhnědne, dáme opéct kotlety. Po orestování se přidají rajčata z plechovky a necháme dusit v trošce kvalitního vína do změknutí. Během dušení je možné přilévat víno. Podáváme z opékaným bramborem.
Lívanečky Petra Jandy
Budete potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 75 g cukru
- rozpuštěné máslo
- 10 g prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 5 lžic oleje
Na omáčku si připravte:
- borůvky
- zakysanou smetanu
- javorový sirup
Všechny ingredience na těsto si smícháme do hladké směsi. Lívanečník si vymažeme olejem a osmažíme v nich lívance hezky z obou stran dozlatova. Kolečka naservírujeme na hromadu a přelijeme trochou javorového sirupu. Na vrchol kopečku přidáme borůvky rozmixované se zakysanou smetanou.