reklama

Prostřete si o víkendu menu známých osobností!

Užijte si netradiční recepty známých osobností z pořadu VIP Prostřeno

Foto: Profimedia.cz

Každý týden vám přinášíme ty nejlepší recepty z pořadu VIP Prostřeno. Tento týden do pořadu zamířil Petr Janda, Martin Severa, Lucie Zedníčková a Jaroslava Hanušová.

Vyzkoušejte recept na lahodný lívaneček a jiné pochoutky, které si pro vás celebrity připravily v pořadu VIP Prostřeno, který můžete sledovat v úterý a ve čtvrtek na Prima family.

Japonská klasika Lucie Zedníčkové

Budete potřebovat:

  • 1 balení rýže na suši
  • 1 avokádo
  • 1 uzený losos
  • 1 salátová okurka
  • 1 balení řasy
  • 1 křen wasabi
  • sojovou omáčku

Uvaříme si rýži podle návodu na suši. Připravíme si zatím avokádo, uzeného lososa a salátovou okurku na tenké plátky nebo menší špalíčky. Na pracovní plochu si dáme rohožku, na kterou položíme řasu a na ní navrstvíme lepkavou rýži. Plochu potřeme trochou wasabi a naplníme plátky avokáda. Vše zatočíme pomocí rohožky do ruličky a nakrájíme na stejné kousky. Podáváme se sojovou omáčkou.

Pizzaiole s rozmarýnovými bramborami podle Martina Severy

Budete potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 2 snítky rozmarýnu
  • sůl a pepř
  • 1 chilli papričku
  • 3 stroužky česneku
  • vepřové kotlety
  • 1 konzervu rajčat
  • bílé víno

Brambory si oloupeme a nakrájíme na kousky. Osušíme je a orestujeme na oleji. Dáme je na pekáč, posypeme rozmarýnem a pečeme asi 40 minut na 160 stupňů. Do rozpáleného oleje si dáme půl chilli papriky bez jader a pár stroužků česneku. Až vše zhnědne, dáme opéct kotlety. Po orestování se přidají rajčata z plechovky a necháme dusit v trošce kvalitního vína do změknutí. Během dušení je možné přilévat víno. Podáváme z opékaným bramborem.

Lívanečky Petra Jandy

Budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 75 g cukru
  • rozpuštěné máslo
  • 10 g prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 5 lžic oleje

Na omáčku si připravte:

  • borůvky
  • zakysanou smetanu
  • javorový sirup

Všechny ingredience na těsto si smícháme do hladké směsi. Lívanečník si vymažeme olejem a osmažíme v nich lívance hezky z obou stran dozlatova. Kolečka naservírujeme na hromadu a přelijeme trochou javorového sirupu. Na vrchol kopečku přidáme borůvky rozmixované se zakysanou smetanou.

 

reklama
reklama
reklama