reklama

Podívejte se s námi na reprízu VIP Prostřeno!

Vánoční VIP Prostřeno vystřídala tento týden repríza z léta. Podívejte se s námi na recepty

Foto: www.iprima.cz

Podívejte se s námi na reprízu VIP Prostřeno z léta. Své kulinářské umění předvedl Jiří a Hana Krampolovi, Tereza Kostková a Petr Kracik, Veronika Žilková a Martin Stropnický a Jana Boušková s Václavem Vydrou.

Užijte si letos s námi poslední VIP Prostřeno a vyzkoušejte recepty celebrit. VIP Prostřeno s vámi vařilo celý podzim a zimu. Ochutnejte recepty z VIP Prostřeno tohoto týdne.

Plněný sýr podle Jany Bouškové a Václava Vydry

Budete potřebovat:

  • 4 hermelíny
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 3 hrsti sekaných vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř

Hermelín podélně rozkrojíme a vydlabeme lžičkou. Vybraný střed spojíme se solí, pepřem, máslem, česnekem a ořechy. Dobře utřenou směs naplníme do Hermelínu a poloviny k sobě přiklopíme. Zabalíme do alobalu a necháme alespoň jeden den uležet.

Veronika Žilková a Martin Stropnický vaří Bourguignon de boeuf na fankovce

Budete potřebovat:

  • 750 g hovězího nebo telecího masa
  • 1 mrkev
  • 3 cibule
  • 300 ml červeného vína
  • 125 g libové slaniny
  • bobkový list
  • sůl
  • bílý pepř
  • tymián
  • odřezky z hovězího masa
  • zelenou petržel

Nejprve si naložíme hovězí. Nakrájíme si ho na kostky spolu s mrkví a cibulí. Vše dáme do mísy a promícháme s červeným vínem. Nahoru dáme bobkový list a tymián. V míse promačkáme a dáme uležet přes noc. Do hrnce si dáme odřezky z masa, oloupanou cibuli nakrájenou na velké kusy a sůl. Vše dejte vařit na vývar, který poslouží k podlévání masa.

Na oleji si rozpálíme slaninu, z naloženého masa odstraníme koření a vymačkáme víno. Potom ho opečeme v hrnci na slanině. Maso opepřete a osolte a duste na malém plameni bez pokličky. Podlívejte připraveným vývarem a duste doměkka. Nakonec přidejte petrželku. Maso podáváme s bramborovým pyré.

Jablka v červeném županu podle Krampolových

Budete potřebovat:

  • 6 jablek
  • 1 vanilkový puding
  • 2 žloutky
  • 100 ml vaječného koňaku
  • 100 g strouhaných mandlí
  • 50 g másla
  • olej
  • šlehačku
  • griotku

Jablka si oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájejte je na tlustá kolečka. Žloutek vyšlehejte s koňakem. Jablka obalte v pudinkovém prášku, koňaku se žloutkem a strouhaných mandlích. Usmažte v oleji z obou stran. Horké potřete máslem a ozdobte šlehačkou a zakápněte griotkou.

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama