reklama

Milujete cuketu? Vyzkoušejte naše skvělé recepty!

Léto přímo svádí k vyzkoušení nových receptů z cukety. Cuketový nákyp nebo cuketu s těstovinami?

Foto: Profimedia.cz

Cuketa patří mezi nejoblíbenější zeleninu, která se griluje. Mnoho z nás v létě cuketu kombinuje s těstovinami, dělá cuketovou polévku nebo cuketový nákyp. Podívejte se na naše recepty z cukety.

Uvařte si z cukety nějaký chutný recept a překvapte své přátele. Cuketa je zdravá a velmi chutná zelenina. Báječně se hodí k těstovinám, do teplých salátů nebo jako hlavní jídlo.

Plněná cuketa

Nákupní seznam: 1 cuketa, 250 g mletého masa, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, cibule, koření čubrica

Mleté maso si smícháme s kořením. Čubrica je velmi výrazné koření, proto dáváme maximálně jednu kávovou lžičku. Směs dobře promícháme, abychom rozložili chuť koření. Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu naplníme masovou směsí a dáme na pekáč. Celý pokrm pokapeme olivovým olejem a podlijeme troškou vody. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 45 minut na 180 stupňů.

Cuketa s nivou a těstovinami

Nákupní seznam: 2 lžíce olivového oleje, 1 cuketa, 5 lžic sójové omáčky, 2 lžíce koření na čínu, 3 cibule, 3 pikantní klobásky, česnek, 150 g nivy, čerstvá zelenina, vařené těstoviny

Cuketu oloupeme a zbavíme jader. Nakrájíme ji na menší kousky. Na stejné kousky pokrájíme i pikantní klobásku. Připravíme si cibuli na nudličky a najemno utřeme česnek. V pánvi si osmahneme na oleji klobásu, přidáme koření, cuketu, cibuli a nakonec česnek. Ochutíme sójovou omáčkou a dobře promícháme. Jako přílohu podáváme těstovinová hnízda posypaná strouhanou nivou. Výborně směs doplní i nakrájená čerstvá zelenina.

Cuketa v sýrovém těstíčku

Nákupní seznam: 2 velké cukety, 4 vejce, 100 g tvrdého sýra, 4 lžíce hladké mouky, sůl, olej na smažení

Cuketu nakrájíme na centimetrová kolečka a každé dobře osolíme z obou stran. Cuketu necháme hodinu v misce, aby pustila přebytečnou vodu. Rozmícháme si vejce s moukou a strouhaným sýrem. Směs osolíme, ale je třeba dát pozor na sýr, který bývá někdy slaný. Každé kolečko cukety osušíme a namočíme do těstíčka. Pečeme na rozpáleném oleji a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

 

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama