reklama

Celebrity vaří v pořadu Prostřeno a my máme recepty!

Uvařte si tento víkend podle známých osobností. Máme pro vás sestavené menu z jejich receptů

Foto: www.gourmetplus.eu

O prázdninách si užijeme v pořadu Prostřeno kuchařské umění známých osobností, jako je Jiří Pomeje, Agáta Hanychová nebo některá z Miss České republiky.

Celebrity při vaření můžete sledovat každý všední den od pondělí do čtvrtka na Tv Prima. Tento týden vybíráme z receptů Evy Decastelo, Jiřího Pomeje, Agáty Hanychové a Martiny Gavriely.

Losos s koprovým ocasem od Evy Decastelo

Nákupní seznam: 200 g zakysané smetany, 1 lžíce olivového oleje, 1 hrst čerstvě nasekaného kopru, 1 lžíce řeckého jogurtu, sůl, špetka oregana, pečivo, salátová okurka, uzený losos

Promícháme koření se zakysanou smetanou a lžící jogurtu. Přidáme na drobno nasekaný kopr a dobře promícháme. Omáčku necháme vychladit v lednici. Salátovou okurku si nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Upečeme si topinku na olivovém oleji nebo másle. Na takto připravené pečivo si položíme plátky uzeného lososa a okurky. Vše přelijeme trochou připravené omáčky s koprem a servírujeme ozdobené snítkou z kopru.

Uvař si sám podle Agáty Hanychové

Nákupní seznam: 1,5 kg brambor, 300 g sýru raclette, mletý pepř, sůl, cuketa, žampiony, 300 g kuřecích prsou, 300 g vepřové panenky

Brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Část jich oloupeme a část necháme ve slupce. Připravíme si přístroj na raclette, kde si necháme rozpustit sýr. Každý si porci opepří a osolí sám. Nad raclettovém přístroji bývá ještě gril, kde si necháme osmažit slaninu, žampiony, cuketu nebo si nahřát pečivo. Podáváme s různými saláty a dipy, které si připravíme jednoduše podle chuti.

Zmrzlá plachta Jiřího Pomeje

Nákupní seznam: 1 l vanilkové zmrzliny, 350 g čerstvého ovoce, 1 balení piškotů, 3 vejce, 500 ml mléka, 400 g mouky, olej, sůl, 300 g hladké mouky, 400 ml mléka, 3 vejce

Ze zmrzliny si vytvarujeme osm koulí, které necháme pořádně zamrazit. Piškoty si rozmačkáme na strouhanku. Předem si připravíme palačinkové těsto ze třech vajec, mléka, špetky soli a hladké mouky. Zmrzlé koule namočíme do hustějšího těsta a posypeme strouhankou z piškotů. Obalování ještě jednou zopakujeme a vždy mezi tím necháme zmrzlinu v mrazáku. Smažíme je z obou stran a podáváme s palačinkami, které jsme si připravili z klasického palačinkového těsta z mouky, vajec a mléka. Palačinky  naplníme čerstvým ovocem a kolem  nich dáme jednu zmrzlinovou kouli a dozdobíme šlehačkou.

 

Autorka knihy Zbořeno: Některé demolice v Praze byly bolestné, Transgas byl zjevení | Video: Martin Veselovský
reklama
reklama
reklama