reklama

Jak griluje Ital v kuchyni? Recept na hovězí ořech

Grilování je zábava. Zkuste recept od Emanuela Ridi alias Itala v kuchyni na grilovaný hovězí ořech.

Emanuel Ridi
Emanuel Ridi | Foto: sitalemvkuchyni.cz

Není nad pořádný kus hovězího masa na grilu. Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na grilovaný hovězí ořech přímo z kuchyně Emanuela Ridi, kterého znáte z pořadu S Italem v kuchyni.

Steaky, hamburgery či žebra, to jsou dobroty, které si můžete připravit na grilu. Ale už jste někdy jedli hovězí ořech s vůní dřevěného uhlí a křupavou kůrčičkou? Tady je recept.

Hovězí ořech na grilu

Budete potřebovat:

  • hovězí ořech o tloušťce 10 cm
  • rozmarýn
  • listový salát
  • rajčata
  • fenykl
  • citron
  • olivový olej
  • sůl
  • cherry rajčátka

Hovězí ořech položíme na rozpálených gril bez oleje. Přidáme na něj snítku rozmarýnu a gril zavřeme poklicí. Necháme z každé strany asi 7 minut grilovat, maso musí získat krásnou opečenou kůrčičku. Nakonec ořech postavíme na menší stranu a necháme 15 minut dodělat.

Čtěte také: Vychytávky na grilování. Tyhle vás budou bavit!

Mezi tím si rukama potrháme listový salát a dáme do mísy. Přikrájíme rajčata, nastrouháme fenykl i s fousy. Ochutíme strouhanou citronovou kůrou.

Zálivku si vyrobíme z citronové šťávy, olivového oleje, soli a nasekané snítky rozmarýnu. Zalijeme listy salátu a opatrně promícháme. Nakonec si pár rajčátek napícháme na špejli a necháme potřené olejem na chvilku na grilu.

Na talíř servírujeme salát s rajčátky a na vrch maso, které si nakrájíme na tenké plátky. Kdo má rád, může ještě vše pokapat olejem, ve kterém se rozmíchá trocha rozmarýnu.

Máte vy nějaký oblíbený recept na gril? Pochlubte se v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Květy, které můžete sníst: Levandule, fialka, růže

20 tipů na grily: Od nejlevnějšího po ty luxusní

Kalorické tabulky: Přílohy, po kterých přiberete!

 

 

reklama
reklama
reklama