Vařte se seriálovými hvězdami Prima family
Podívejte se na recepty z pořadu VIP Prostřeno. Vařit bude i Saxána!
Prima family se rozhodla v létě vytáhnout těžký kalibr a nechala vařit v pořadu VIP Prostřeno známe herce, herečky, zpěvačky a moderátory. Podívejte se na jejich recepty.
Pořad VIP Prostřeno sledujte každý všední den od pondělí do čtvrtka na Prima family ve 20:00. Máme pro vás sestavené menu z těch nejlepších receptů z tohoto týdne.
Indická kuřecí polévka podle Pery Černocké
Budete potřebovat:
- 1 kuře
- kořenovou zeleninu do polévky
- špetka kari kořenní
- špetka nového koření
- sůl
- pytlík mandlí
- smetana ke šlehání
Kuře zbavíme přebytečné kůže a se zeleninou a novým kořením uvaříme do měkka. Při vaření přidáme dvě lžičky kari. Vývar scedíme a kuře obereme a minimálně polovinu masa vrátíme do vývaru. Spaříme si a oloupeme mandle a přidáme do vývaru. Dochutíme a zjemníme šlehačkou. Přidáme podle chuti sůl a pepř.
Jachnija - kuřecí paličky Anife Vyskočilové
Budete potřebovat:
- 6 kuřecích paliček
- 4 brambory
- trochu loupaných rajčat
- jednu cibuli
- velkou mrkev
- zelenou papriku
- česnek
- sůl, pepř
- 3 žampiony
- lžičku podravky
- špetku skořice
- špetku římského kmínu
- 0,5 l vody
Na pánvi wok si osmahneme cibuli a přidáme paličky kuřete bez kůže. Osmahneme je dozlatova a přidáme mrkev, brambory na kostičky a koření. Rajčata a česnek přidáme až když už jsou brambory měkké. Přisypeme sladkou papriku a zalijeme vodou. Dusíme na mírném ohni. Sundáme z ohně a na talíři dozdobíme petrželkou.
Dětské lívance podle Petry Horvátové ze seriálu Cesty domů
Budete potřebovat:
- 400 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 50 g hrubé mouky
- 3 vejce
- 1 špetka soli
- 200 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
Mouku si smícháme s kypřícím práškem a ostatní tekuté ingredience vyšleháme ručním šlehačem asi tři minuty v druhé míse. Pak vše smícháme a promixujeme ještě dvě minuty. Těsto necháme asi 5 minut odležet. Rozpálíme si lívanečník nebo pánev, které vytřeme olejem. Lívance smažíme dozlatova. Podáváme je s marmeládou, tvarohem nebo smetanou svařenou s cukrem a hrozinkami. Pro zpestření do omáčky přidáme rum.