reklama

Zdravé vánoční cukroví: Vyzkoušejte pečení bez lepku a cukru

Mandlovo-ovesné sušenky (bez klasického cukru)

Ingredience (na dva plechy sušenek)

  • 1 hrnek mandlových lupínků
  • 2 hrnky ovesných vloček (mohou být i bezlepkové)
  • 1 a 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
  • 3/4 hrnku rýžového a javorového sirupu 1:1
  • 150 ml oleje olivového nebo kokosového
  • (vanilka)
  • velká špetka soli

Postup

Předehřejte troubu na 160°C/horkovzdušnou na 140°C. Dva plechy si vymažte tukem nebo vyložte pečícím papírem.

Smíchejte všechny ingredience a pomocí čajové lžičky, tvořte na plech malé pravidelné hromádky s rozestupy alespoň 3 cm. Pomocí druhé strany lžičky, tyto hromádky zploštěte. Aby se vám příliš těsto nelepilo, můžete lžičku namáčet do vody.

Pečte přibližně 25 minut. Po krátkém chladnutí, hotové sušenky přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Skladujte je uzavřené ve vzduchotěsné nádobě.

Recept z kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama