reklama

Tipy na dárky ke Dni matek

Dort Šarlota s kokosovými tyčinkami

Množství: 1 dort (forma o průměru 15 cm)

Doba přípravy: 45 minut + chlazení

Ingredience:

  • 16x Tyčinka Pribináček kokos
  • 2x vanilkový velký Pribináček (250 g)
  • 2x smetanový velký Pribináček (250 g)
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce borůvkové marmelády
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 7 g želatiny (plátky)
  • jahody, maliny a borůvky

Postup

  1. Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně tuhá.
  2. Změklou želatinu po vychladnutí vymačkejte od přebytečné vody a vetřete ji do sladkého krému.
  3. Dno formy na dort vyložte potravinářskou fólií. Kokosové Tyčinky vyskládejte čokoládovou stranou dovnitř jednu vedle druhé. Opatrně vnitřní část naplňte krémem. Nechte ideálně do druhého dne v ledničce zchladnout, minimálně však 2 hodiny.
  4. Poté opatrně rozevřete formu na dort, stáhněte mašlí kolem dokola a pomocí cukrářské špachtle přendejte i s fólií na talíř. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocem. V létě se hodí jahody, maliny a borůvky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama