reklama

Recepty na velikonoční beránky: Výborné, rychlé, vyzkoušené

Hravý velikonoční beránek

Co budete potřebovat?

  • 3 vejce
  • 160 g cukru
  • 210 g změklého másla + trochu navíc na vymazání formy
  • 270 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce strouhanky
  • vanilkový cukr
  • lžička strouhané kůry z citronu
  • špetka soli

Bílková poleva na beránka:

  • 3 bílky
  • 180 g moučkového cukru
  • šťáva z poloviny citronu

Postup:

1) Předehřejte troubu na 180 °C. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Z bílků připravte sníh, zhruba v polovině šlehání přidejte polovinu cukru a vyšlehejte dotuha.

2) V druhé míse utřete do pěny žloutky se zbývajícím cukrem. Pak zapracujte změklé máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli. Do mouky nasypte prášek do pečiva a začněte ji po dávkách přidávat ke žloutkům. Těsto bude ze začátku vypadat jako drobenka. Zpracovávejte ho dál, až se začne spojovat. Nakonec stěrkou zlehka vmíchejte bílkový sníh.

3) Formu pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Naplňte těstem a dejte péct do trouby při teplotě 180 °C. Zajíčka pečte 30 minut, beránka 45 minut. Po upečení zabalte horkou formu na 10 minut do mokrého ručníku a poté opatrně vyklopte.

4) Pro přípravu polevy vyšlehejte ve vodní lázni bílky s cukrem a citronovou šťávou na tuhý sníh. Naplňte do zdobičky a udělejte beránkovi srst. Potom dejte na půl hodiny sušit do trouby při teplotě 100 °C.

TIP: Zkuste unikátní 3D pečící formu na beránka, do které stačí těsto pohodlně nalít, vložit do trouby a díky nepřilnavému povrhu Teflon Classic ho i snadno vyklopíte. Forma od prestižního německého výrobce kuchyňských pomůcek Zenker je také jednou z lákavých odměn velikonoční věrnostní kampaně obchodů Albert.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama