Jehněčí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Očištěnou karotku nakrájíme na jemná kolečka. Řapíkatý celer nakrájíme na drobné kousky. Tymián usekáme.
Porce masa zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, přidáme mrkev a řapíkatý celer. Vše orestujeme do zlatohnědé barvy. Potom vmícháme tymián, nakrájenou cibuli a opět vše krátce opečeme. Nakonec přidáme česnek a rozmixovaná rajčata. Do takto připraveného základu vložíme opečené maso, vše podlijeme vývarem a zakryté jehněčí zvolna dusíme doměkka. Vypečený tuk odebereme a pokrm zahustíme rajčatovým protlakem. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Maso rozdělíme na teplé talíře, poklademe dušenou zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k dušenému jehněčímu na zelenině je rýže nebo opečené brambory.