reklama

Velikonoční recepty: Vyzkoušejte zdravější varianty a nezapomeňte na bylinky

Voňavé velikonoční perníčky

Ingredience:

  • 400 g žitné chlebové mouky
  • 100 g třtinového cukru moučkového
  • 50 g lískových ořechů
  • 1/2 lžíce perníkového koření
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli Biosal
  • 120 g másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 1 bio citron

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, namleté ořechy, sodu, perníkové koření a sůl.
  2. Přidejte rozehřáté máslo, vejce, med a na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vytvořte hladké těsto. Dejte ho do lednice na 1-2 hodiny.
  3. Znovu propracujte těsto a vyválejte na oblíbenou tloušťku, pro tenké perníčky 2-3 mm, pro perníčky silnější 5 mm, vykrájené perníčky pokládejte na plech. 
  4. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 7-8 minut.

Tip: Perníčky ozdobte polevou z moučkového cukru a citronové šťávy nebo je nechte jen přírodní.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama