Voňavé velikonoční perníčky
Ingredience:
- 400 g žitné chlebové mouky
- 100 g třtinového cukru moučkového
- 50 g lískových ořechů
- 1/2 lžíce perníkového koření
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli Biosal
- 120 g másla
- 2 vejce
- 4 lžíce medu
- 1 bio citron
Postup
- V míse smíchejte mouku, cukr, namleté ořechy, sodu, perníkové koření a sůl.
- Přidejte rozehřáté máslo, vejce, med a na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vytvořte hladké těsto. Dejte ho do lednice na 1-2 hodiny.
- Znovu propracujte těsto a vyválejte na oblíbenou tloušťku, pro tenké perníčky 2-3 mm, pro perníčky silnější 5 mm, vykrájené perníčky pokládejte na plech.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 7-8 minut.
Tip: Perníčky ozdobte polevou z moučkového cukru a citronové šťávy nebo je nechte jen přírodní.