reklama

Velikonoční recepty: Vyzkoušejte zdravější varianty a nezapomeňte na bylinky

Bezlepkový velikonoční králíček

Ingredience:

  • 200 g mrkve
  • 1 lžička vanilkového cukru 
  • 2 ks vejce
  • 100 ml oleje
  • 80 g mandlí nebo mandlové mouky
  • lžička jedlé sody
  • lžička prášku do pečiva
  • 100 g cukru
  • 140 g univerzální bezlepkové směsi Labeta
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • kokos na ozdobení

Postup

  1. Mrkev nastrouháme a mandle nadrtíme na mouku (nebo odvážíme mandlovou mouku).
  2. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilinovým cukrem.
  3. Postupně přidáme olej a nastrouhanou mrkev.
  4. V jiné míse smícháme mandlovou mouku, sodu, prášek do pečiva a univerzální bezlepkovou směs. Sypkou směs potom pomalu zašleháme do tekuté.
  5. Těsto nalijeme do olejem vymazané formy a pečeme na 180 °C, cca 30 min. 
  6. Až nám korpus po upečení úplně vychladne, vyšleháme šlehačku se ztužovačem. 
  7. Korpus přepůlíme na půl (aby vznikly 2 půlkruhy), položíme na sebe a vyřízneme z něj malou hlavičku a tělíčko (stačí jen trochu seříznout vrchní část).
  8. Obě půlky pak spojíme šlehačkou a zbylou potřeme i všude na povrchu. Můžeme dozdobit kokosem a oušky, která vystřihneme z papíru.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama