reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
7 skvělých receptů na každý den: Inspirace na zdravý oběd nebo večeři
2
/7
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: archiv PR
Indická kořeněná rýže s rybou a zeleninou
Co budete potřebovat:
150 g rýže basmati
2 vejce uvařené natvrdo
1 lžíce másla
1 svazek jarní cibulky
2 lžíce kari
1 citron
1 chilli paprička
200 g bílého jogurtu
600 g uzené makrely
2 ks bobkového listu
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku
2 ks rajčat
1 svazek koriandru
100 g hrášku Znojmia
Postup
Makrelu zbavte ocasu a hlavy a opatrně vykostěte.
Ve slané vodě uvařte 10 minut rýži. Slijte, propláchněte studenou dobou a také dejte stranou. Budete ji potřebovat později.
Teď si připravte zeleninu - zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Můžete ho také nastrouhat na struhadle.
Cibulky nakrájejte na kolečka a česnek nasekejte. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
Na pánvi při mírné teplotě rozehřejte máslo. Přesuňte do ní zázvor, česnek a cibulky a nechte zhruba 5 minut změknout.
Poprašte kari a promíchejte. Poté přidejte rajčata, pokrájenou chilli papričku a zalijte šťávou z jednoho citronu. Znovu promíchejte a nechte prohřát.
Nakonec přidejte uvařenou rýži, scezený hrášek a polovinu nasekaných koriandrových lístků.
Promíchejte a stáhněte z plotny.
Nandejte na talíře a ke každé porci přidejte díl uzené ryby a dvě čtvrtin ky vajíčka natvrdo.
Podávejte s bílým jogurtem ochuceným zbylým koriandrem, lžící citronové šťávy a trochou soli.
reklama
Další zajímavé články
Black Friday: Přehled slevových kódů
Loňský Český slavík: extravagantní pánové, růžová a rasistický útok na Jana Bendiga
Erotogenní ženské zóny: Kudy vede cesta k největší rozkoši?
reklama
Doporučené recepty
reklama