reklama

Snadné a rychlé recepty na zdravý oběd nebo večeři: Co uvaříte vy?

Salát s čočkou a špenátem

Doba přípravy: 30 minut, počet porcí: 2

  • 100 g špenátu Znojmia
  • 50 g zelené francouzské čočky
  • 1 lžička přepuštěného másla
  • 100 g mixu salátů (polníček, rukola,…)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • hrstka piniových oříšků

Postup

  • Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm povolený špenát tak, aby se úplně zbavil přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.
  • Čočku si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
  • V misce si smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
  • V míse si smícháme mix salátů, zálivku, čočku a zchladlý špenát.
  • Salát naservírujeme na talíř a posypeme nasekanými piniovými oříšky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama