Salát s čočkou a špenátem
Doba přípravy: 30 minut, počet porcí: 2
- 100 g špenátu Znojmia
- 50 g zelené francouzské čočky
- 1 lžička přepuštěného másla
- 100 g mixu salátů (polníček, rukola,…)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- hrstka piniových oříšků
Postup
- Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm povolený špenát tak, aby se úplně zbavil přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.
- Čočku si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
- V misce si smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
- V míse si smícháme mix salátů, zálivku, čočku a zchladlý špenát.
- Salát naservírujeme na talíř a posypeme nasekanými piniovými oříšky.