Polévka z pečených paprik
Autorem receptu je šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích Josef Tydlačka.
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 červené papriky
- 1 cibule
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- 100 g mrkev
- 100 g petržele
- 100 g celeru
- sůl
- pepř
- 1 l vývaru nebo vody
Postup
- Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozpůlíme. Pokapeme olivovým olejem a společně s česnekem dáme zapéct do trouby.
- Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme opečené papriky a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme 20-30 minut.
- Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixerem a ochutíme solí a pepřem.