Šunkafleky z uzeného bůčku
Ingredience
- 1 lžička soli
- 2 vejce
- 2 dl mléka
- 2 ks cibule
- 1 balíček těstovinových fleků
- 30 dkg uzeného bůčku
- 1 plechovka sterilovaného hrášku
- 1 lžička mletého černého pepře
- 3 lžíce sádla na vymazání
Recept najdete na Vaření.cz.
Postup
- Uvaříme sáček těstovin (fleky) podle návodu na obalu. Po uvaření scedíme.
- Na pánvi osmažíme dozlatova oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku a uzený bok nakrájený na kostičky.
- Uvařené fleky dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali nejlépe sádlem a přidáme sterilovaný hrášek, osmahnutou směs a promícháme. Nakonec rozkvedláme vejce v mléce a zalijeme.
- Šunkafleky dáme do trouby na 30 - 40 minut zapéct. Podáváme s kyselou okurkou.