reklama

Velkolepý návrat šunkafleků. S uzeným masem či sýrem, rychleji už to snad ani nejde

Šunkafleky z uzeného bůčku

Ingredience

  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • 2 ks cibule
  • 1 balíček těstovinových fleků
  • 30 dkg uzeného bůčku
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 3 lžíce sádla na vymazání

Recept najdete na Vaření.cz.

Postup

  1. Uvaříme sáček těstovin (fleky) podle návodu na obalu. Po uvaření scedíme.
  2. Na pánvi osmažíme dozlatova oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku a uzený bok nakrájený na kostičky.
  3. Uvařené fleky dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali nejlépe sádlem a přidáme sterilovaný hrášek, osmahnutou směs a promícháme. Nakonec rozkvedláme vejce v mléce a zalijeme.
  4. Šunkafleky dáme do trouby na 30 - 40 minut zapéct. Podáváme s kyselou okurkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama