reklama

Pěkně zeleně: Velikonoční recepty, které jste určitě ještě nikdy nedělali

Velikonoční Matcha Cheesecake

Ingredience na těsto

  • 200 g matcha sušenek
  • 50 g másla ghí
     

Ingredience na krém

  • 2x balení krémového sýru (např. Goldessa light)
  • 1x odtučněný tvaroh
  • 1 bílek (žloutek nepřidáváme kvůli barvě)
  • sladidlo
     

Ingredience na matcha krém 

  • 1 sáček pudingu s Matcha Tea
  • 5 lžic kokosového oleje
  • 2 g Matcha Tea
  • 100 g sýr Goldessa light

Postup

  1. Sušenky nejprve rozemeleme v domácím robotu (nebo v pytlíku válečkem). Přidáme změklé máslo. Vypracujeme těsto, které natlačíme do malé formy vyložené pečícím papírem. Dáme do lednice ztuhnout.
  2. Sýry, tvaroh a sladidlo společně rozmixujeme v hladký krém.
  3. Do krému přidáme bílek a pořádně zamícháme.
  4. Krémovou směs nalijeme na korpus a pečeme na vodní lázni cca 40 minut na 170 °C (dle vaší zkušenosti s troubou).
  5. Matcha puding uvaříme dle návodu a dáme vychladit do lednice.
  6. Poté přidáme Goldessu, kokosový olej a pytlíček Matcha Tea a tyčovým mixérem rozmixujeme v hladký krém.
  7. Zelený krém naneseme na vychladlý dort a dáme opět do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama