Velikonoční Matcha Cheesecake
Ingredience na těsto
- 200 g matcha sušenek
- 50 g másla ghí
Ingredience na krém
- 2x balení krémového sýru (např. Goldessa light)
- 1x odtučněný tvaroh
- 1 bílek (žloutek nepřidáváme kvůli barvě)
- sladidlo
Ingredience na matcha krém
- 1 sáček pudingu s Matcha Tea
- 5 lžic kokosového oleje
- 2 g Matcha Tea
- 100 g sýr Goldessa light
Postup
- Sušenky nejprve rozemeleme v domácím robotu (nebo v pytlíku válečkem). Přidáme změklé máslo. Vypracujeme těsto, které natlačíme do malé formy vyložené pečícím papírem. Dáme do lednice ztuhnout.
- Sýry, tvaroh a sladidlo společně rozmixujeme v hladký krém.
- Do krému přidáme bílek a pořádně zamícháme.
- Krémovou směs nalijeme na korpus a pečeme na vodní lázni cca 40 minut na 170 °C (dle vaší zkušenosti s troubou).
- Matcha puding uvaříme dle návodu a dáme vychladit do lednice.
- Poté přidáme Goldessu, kokosový olej a pytlíček Matcha Tea a tyčovým mixérem rozmixujeme v hladký krém.
- Zelený krém naneseme na vychladlý dort a dáme opět do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.