reklama
Móda a krása
Zdraví
Sex a vztahy
Životní styl
Celebrity
Horoskopy
Pěkně zeleně: Velikonoční recepty, které jste určitě ještě nikdy nedělali
1
/6
Prohlédnout znovu
Zavřít
Foto: iStock
Italský slaný koláč s chřestem
Ingredience
5-7 stonků chřestu
1 střední šalotka
2 vajíčka
100 g jemně nastrouhaného parmezánu (parmegiano - reggiano)
50 g pancetty
100 ml smetana na vaření 33%
1 ks listového těsta
Postup
Spodní část chřestu oloupeme a srovnáme na stejně dlouhé stonky. Následně spaříme ve vroucí vodě po dobu 2 minut.
Šalotku a pancettu si nakrájíme na kostičky, a hodíme je společně osmažit na rozpálený olej.
Mezitím si nachystáme listové těsto, které buď koupíme už vyválené nebo si vyválíme.
Na pečení můžeme použít pečící misku, kterou si vyložíme pečícím papírem. Do misky si nachystáme dvě vajíčka, které si lehce našleháme.
Postupně přidáváme smetanu, parmezán, zlatavou šalotku a pancettu. Vše dohromady znovu promícháme.
Směs, kterou jsme si připravili si pomalu nalijeme na již připravené listové těsto.
Na konečnou vrstvu si libovolně poskládáme očištěný chřest.
Koláč dáme péct na 40 min a 160 stupňů. Po vytažení z trouby, necháme vychladnout a pak jen s úsměvem servírovat.
reklama
Další zajímavé články
Black Friday: Přehled slevových kódů
Loňský Český slavík: extravagantní pánové, růžová a rasistický útok na Jana Bendiga
Erotogenní ženské zóny: Kudy vede cesta k největší rozkoši?
reklama
Doporučené recepty
reklama