reklama

Menu plné vášně: Valentýnské pokrmy s afrodiziakem, od předkrmu až po sladkou tečku

Dezert nebo snídaně: Ječný lívancový dortík se zeleným ječmenem

Ingredience

  • 250 g celozrnné ječné mouky (například PROBIO)
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička soli
  • 500 ml podmáslí
  • 2 vejce

Krém

  • 150 g sýru mascarpone
  • 150 g čerstvého krémového sýru typu Lučina
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky zeleného ječmene 

Postup

  1. V míse střední velikosti smícháme postupně dle uvedeného pořadí všechny suroviny. Vznikne palačinkové těsto.
  2. Pomocí naběračky lijeme přiměřené množství těsta na rozpálenou pánev s trochou oleje a usmažíme přibližně sedm ječných palačinek, které klademe jednu na druhou a necháme vychladnout.
  3. Mezitím si uděláme krém. V míse vyšleháme krémové sýry, smetanu, přidáme parmezán a prolisovaný česnek. Nakonec přidáme zelený ječmen (můžeme jej nahradit půlkou avokáda).
  4. Světle zeleným krémem mažeme jednotlivé palačinky a skládáme na sebe. Zbytkem krému pomažeme povrch a boky. Povrch ozdobíme dle fantazie zeleninou, salátovými lístky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama